+36 30 2508 551 info@meselia.com

Zsugorodás-kompenzálás

Cement alapú receptúrákhoz

Denka CSA#20

A Denka CSA #20 egy duzzadó cementkiegészítő anyag. A betonszerkezetek száradási zsugorodás okozta repedések kiküszöbölésére és a beton vegyi úton történő előfeszítésére lett kifejlesztve.

A Denka CSA hidratációja növeli a vegyi úton megkötött víz mennyiségét és lehetővé teszi az ettringit tű alakú kristályainak képződését, ami póruscsökkentő hatást fejt ki, ezáltal csökken a száradási zsugorodás és nő a beton tartóssága, valamint a vízzáró képessége…. Tovább


Namex XA

A Namex XA egy nagy hatékonyságú, magnézium-oxid alapú, ásvanyi anyagok speciális keverékéből készült, cement finomságúra őrölt cementkiegészítő anyag. A Namex XA a cement alapú termékek autogén és száradási zsugorodását kompenzálja. Legfőbb jellemzője az igen alacsony v/c tényező mellett elsősorban a száradási zsugorodás kompenzálására alkalmas. Az alacsony hidratációs hő keletkezése miatt nagy falvastagsággal rendelkező betonszerkezetek esetén is alkalmazható.

A NAMEX XA vízzel reakcióba lépve új hidrátokat hoz létre. A cement pép szilárdulása során a NAMEX XA térfogata megnövekszik mely kompenzálja a zsugorodást. Ez a térfogat növekedés előfeszíti beton kristályszerkezetét melynek hatására csökken az autogén és száradási zsugorodás.
Műszaki adatlap letöltése