+36 30 2508 551 info@meselia.com

Új termékünk: Lítium-karbonát

lítium-karbonát

A lítium alapú vegyületek iránti kereslet jelentős növekedése miatt a lítium-karbonát napjainkban mint építőipari adalékanyag korlátozottan áll rendelkezésre.

A lítium-karbonát az építőiparban a calcium-aluminát cementek mellett (mint például Denka SC-1) szárazhabarcsokban kötésgyorsító adalékanyagként kerül alkalmazásra, mivel jelentősen képes növelni a cement alapú habarcsok korai szilárdságát.

A lítium-karbonát egy fehér, többé-kevésbé finom őrlésű por formában kerül kereskedelembe, képlete Li2CO3. Őrlési finomsága a habarcsokban való gyors és egyenletes oldódás szempontjából egy fontos minőségi jellemző.

Javasolt adagolás: A kívánt kötéssebességtől függően jellemzően a cement tömegének 0,02 – 0,1%.

Mivel a lítium-karbonát igen erős kötésgyorsító hatással bír egy elfogadható bedolgozási idő biztosítása érdekében javasolt egy megfelelő kötéslassító, mint például borkősav, vagy Denka D 200 adalékanyag alkalmazása.

A termék csomagolása: 20 kg/zsák 800 kg/raklap.

Meghatározott tulajdonságokal rendelkező gyorsan kötő szárazhabarcs receptúra összeállításában szívesen nyújtunk segítséget, igény esetén akár labortesztek elvégzésében is segítünk. Amenyiben bármilyen kérdése lenne vagy további információra van szüksége forduljon hozzánk bizalommal!

Ehhez a bejegyszéshez nem lehet hozzászólni