+36 30 250 8551
 

Új termékünk: Lítium-karbonát

2017 augusztus 03

A lítium alapú vegyületek iránti kereslet jelentős növekedése miatt a lítium-karbonát napjainkban mint építőipari adalékanyag korlátozottan áll rendelkezésre.

A lítium-karbonát az építőiparban a calcium-aluminát cementek mellett (mint például Denka SC-1) szárazhabarcsokban kötésgyorsító adalékanyagként kerül alkalmazásra, mivel jelentősen képes növelni a cement alapú habarcsok korai szilárdságát.

A lítium-karbonát egy fehér, többé-kevésbé finom őrlésű por formában kerül kereskedelembe, képlete Li2CO3. Őrlési finomsága a habarcsokban való gyors és egyenletes oldódás szempontjából egy fontos minőségi jellemző.

Javasolt adagolás: A kívánt kötéssebességtől függően jellemzően a cement tömegének 0,02 – 0,1%.

Mivel a lítium-karbonát igen erős kötésgyorsító hatással bír egy elfogadható bedolgozási idő biztosítása érdekében javasolt egy megfelelő kötéslassító, mint például borkősav, vagy Denka D 200 adalékanyag alkalmazása.

A termék csomagolása: 20 kg/zsák 800 kg/raklap.

Meghatározott tulajdonságokal rendelkező gyorsan kötő szárazhabarcs receptúra összeállításában szívesen nyújtunk segítséget, igény esetén akár labortesztek elvégzésében is segítünk. Amenyiben bármilyen kérdése lenne vagy további információra van szüksége forduljon hozzánk bizalommal!