Denka D 200 kötéslassító adalékanyag

A Denka D 200 gyorsan kötő betonok és szárazhabarcsok kötéslassítására kifejlesztett, több komponensből álló gyümölcssavak és polihidroxi-karboxilsavat tartalmazó por halmazállapotú adalék anyag. A Denka D 200 előnye, hogy más kötéslassító adalékanyagokkal szemben a kötéslassító hatása adagolástól függően a kívánt időre korlátozott, és nem csökkenti jelentősen a végtermék nyomó szilárdságát.

A kötéslassítók megakadályozzák az kalcium-aluminát cement alapú rendszerekben a korai szilárdulást és meghosszabbítják a beldolgozási időt. A felületen kifejtett hatáson keresztül lassítják a víz és a hidraulikus kötőanyag közötti reakciót. A hozzáadott mennyiségtől függően lassítják a keletkezett hidrátok növekedését. A kötéslassító hatás megszűnése után a kötési folyamat gyorsan és hatékonyan beindul.

Alkalmazás: Kalcium-aluminát (CA), Denka SC-1 amorf kalcium-aluminát (ACA), vagy kalcium-szulfoaluminát (CSA) cementet tartalmazó betonok és szárazhabarcsokban megfelelő bedolgozhatósági idő biztosítása céljából.

Adagolás: A kívánt bedolgozhatósági idő és külső hőmérséklettől függően a cement 0,2-0,8 %-ig.

Csomagolás: 10 kg-os zsákokban, 500, vagy 1.000 kg-os raklapokon.